Marit maakt items voor haar eigen kledinglijn: 'Ik hou van kleren die je nergens anders kunt kopen' - indebuurt Dordrecht

2022-05-28 02:42:42 By : Ms. Emma Mo

De interesse in naaien begon bij Marit van der Zee (13) al toen ze een klein meisje was. Haar oma maakte zelf kleding en leerde Marit hoe ze op een klein naaimachientje knuffels kon maken. Haar interesse breidde uit en nu maakt ze items voor haar eigen webshop en kledinglijn ‘Meinz’.

“Mijn oma maakt kleding die ze zelf draagt en dat vond ik vroeger al heel leuk”, vertelt Marit. “De eerste keer dat ik samen met haar ging naaien, was voor een knuffel. Ik had een tekening gemaakt en mijn oma stelde voor om die tekening na te maken. Daarna ging ik het steeds vaker doen en werd ik er beter in. Rond mijn negende raakte het wel erg vol met knuffels, dus wilde ik wat anders proberen. Ik ging over op tasjes en kussentjes voor op mijn kamer en de laatste twee jaar ben ik bezig met kleding.”

Het idee om zelf kleding te maken, ontstond toen Marit in de winkels niet kon vinden wat ze zocht. “Ik houd van uitgesproken stoffen en kleuren. Het moet lekker opvallen. Ik vind het leuk als ik iets aantrek wat anderen niet hebben en geef niet om merkkleding. Ik vind het ook best raar als mensen je aankijken als je je anders kleed. Waarom? Ik trek me er niets van aan en maak de kleding gewoon zelf, dacht ik. Samen met mijn oma ging ik op zoek naar patronen en stof en maakte mijn eerste shirt.”

Marit heeft veel plezier in naaien en doet het graag in haar vrije tijd. Omdat ze vragen kreeg over waar ze haar shirts kocht, begon Marit met haar webwinkel. “Ik had al een webshop voor mondkapjes met als naam ‘Mijnroodkapje’. Die website gebruik ik nu voor alles wat ik maak. Tijdens de lockdowns heb ik die site zelf gebouwd. Het is heel vrolijk en kleurrijk, maar dat is ook hoe ik zelf ben.”

Dat je kan zeggen dat je een eigen merknaam hebt is toch cool?

Samen met haar vriendinnen heeft ze een fotoshoot gedaan, zodat alle items op haar site te zien zijn. Zo verkoopt ze shirts, tassen, bucket hats en kaarten met zelfgemaakte gedichten. Alle spullen die ze naait krijgen een label met haar eigen merknaam ‘Meinz’. “Dat je kan zeggen dat je een eigen merknaam hebt is toch cool?”

“Ik maak nu vooral spullen in maat S, omdat de webshop nog klein is. Als ik het niet verkoop, kan ik het tenminste nog zelf dragen. Maar ik hoop dat ik meer bestellingen krijg, zodat ik andere maten kan maken. Ik wil graag ook andere dingen gaan naaien, zoals jurken, rokken en kleding voor mannen.”

Omdat Marit zoveel ideeën voor haar kledinglijn heeft, is ze met de Switch collectie begonnen. Deze collectie heeft een eigen pagina op de website en wordt elke maand aangepast. “De Switch collectie zijn items die ik graag wil maken of uitproberen, maar die ik niet als vast product op de website zet.”

Je kunt verder lezen onder de foto.

Als je een item bij Mijnroodkapje koopt, weet je dat bijna niemand dezelfde kleding heeft. Marit koopt stof waarvan ze twee dingen kan maken. Daarna gaat ze weer op zoek naar andere vrolijke printjes “Ik vind het leuk om verschillende stoffen te kopen. Dat betekent dat ik niet vastzit aan dezelfde winkels en overal waar ik kom op zoek kan naar nieuwe prints.”

Om nog beter te worden in wat ze doet, gaat Marit naar De Theaterhavo/vwo in Rotterdam. Op deze creatieve school kan ze zich focussen op vormgeving. “Dat ik straks klasgenoten heb die hetzelfde leuk vinden en waarmee ik kan praten over mijn hobby, vind ik echt fijn. We kunnen elkaar gaan helpen.”

Ben je nieuwsgierig geworden naar de webshop van Marit? Check dan de website van mijnroodkapje.nl. “Ik hoop andere mensen blij te maken met de dingen waar ik zelf blij van wordt. En ik wil een creatief en eerlijker aanbod aanbieden dan grotere winkelketens.”

Droom je van een tuin, maar woon je zelf in een flat? Of heb je een moment van ontspanning nodig…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Dordrecht en blijf op de hoogte van alles over en rondom Dordrecht.

Oelala! Deze drie speeltjes worden het meest gebruikt door Dordtenaren

Aangeboden door Alklima B.V.

7 maanden getrouwd! Zo gaat het nu met Dordtse Sonny en Dylan van Married at First Sight

Blijf op de hoogte van alles uit Dordrecht

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden