Old Golds tonen inspanning, intensiteit, maar komen net te kort | Otago Daily Times Online Nieuws

2021-11-16 23:00:56 By : Ms. Sarah Zhang

U mag deze afbeelding niet downloaden, opslaan of e-mailen. Bezoek de afbeeldingengalerij om de afbeelding te kopen.

North Otago No8 Sean Jansen valt gisteren aan bij de Whanganui-defensie tijdens de Lochore Cup-finale. FOTO: GETTY IMAGES Het zag ernaar uit dat het weer die dag de winnaar zou zijn.

Toen bleek het Whanganui te zijn.

North Otago speelde met een groot hart en niet weinig vaardigheid in erbarmelijke omstandigheden, maar moest gistermiddag buigen voor de thuisploeg in de Lochore Cup-finale.

Whanganui nam veel druk op en produceerde vervolgens twee goede pogingen wijd in het laatste kwart om met 22-16 te winnen en de trofee voor de tweede keer op te eisen.

Het weer in Whanganui was voor een groot deel van de wedstrijd werkelijk afgrijselijk - harde wind en zware regen werden gevolgd door hagel - en het spel had daardoor veel vorm en fouten waren schering en inslag.

Maar de Old Golds waren krachtig, gepassioneerd en vol energie toen ze de Butcher Boys aanvielen in de set-fase, bijzonder meedogenloos in scrum-time, en hun best deden om een ​​swag van balbezit in punten om te zetten.

Onder leiding van de magnifieke No8 Sean Jansen en de hardwerkende sluis Aron Einarsson, de bezoekende aanvallers hoed in hun werk.

The Old Golds deden hun best om iets in de backs te creëren, waar Hayden Todd en Mataitini Feke prominent aanwezig waren en Levi Emery altijd een vleugelverdediger leek, maar te vaak werd verijdeld door een te ambitieuze pass of een eigenzinnige trap.

"We hebben het zeker geprobeerd", zei North Otago-coach Jason Forrest na de wedstrijd.

"Het ontbrak ons ​​niet aan inzet, intensiteit of lichamelijkheid.

"Een paar weken geleden werden we hier gepest, maar ik had het gevoel dat wij vandaag de pesters waren.

"Nogmaals, een beetje executie liet ons weer in de steek. Dus, een beetje frustrerend daar, maar de jongens hebben hun best gedaan, en dat is alles wat je kunt vragen."

North Otago domineerde het eerste kwartaal, maar kon niet profiteren van het scorebord nadat Abel Magalogo een vroege penalty had geschopt.

Whanganui, die met de harde wind speelde maar zich vaak voedde met restjes, trapte vier penalty's uit en leidde bij de rust met 12-3.

De Old Golds kenden vervolgens een uitstekende periode bij het begin van de tweede helft.

Magalogo trapte nog een penalty, voordat de backs eindelijk ruimte vonden om wat magie te tonen.

Van een omzet op zijn eigen 25 meter vloog schooljongen-vleugelspeler Asesela Ravuvu langs de linkerflank en vond Emery, die vooruit ging en op de gladde bal dook om zijn vijfde try van het seizoen te scoren.

Toen Todd traptaken op zich nam om een ​​monsterstraf van 54 meter te landen, leidde North Otago met 16-12 en waren de zeilen gehesen.

Maar Todd werd vervolgens weggegooid voor wat een onschuldige off-the-ball-uitdaging leek te zijn, en het spel viel uit elkaar.

Whanganui scoorde uiteindelijk zijn eerste try in de 63e minuut toen een snelle bal vleugelspeler Alekesio Vakarorogo vrijliet om over de lijn aan de linkerkant van het veld te schieten.

Acht minuten later ging de actie naar rechts, waar reuzenvervanger Semi Vodosese zijn kracht toonde om de game-clinching try te scoren.

De Old Golds hadden in de laatste minuten een scherp ogende rollende maul die in de aanval was, maar hoestten een vrije trap op.

 - South Canterbury heeft gisteren voor het eerst de Meads Cup gewonnen met een 35-16 overwinning op Thames Valley in Timaru.

In Gisborne versloeg Poverty Bay Mid Canterbury met 33-26 en werd de eerste houder van de Bill Osborne Taonga.

We zijn de ogen en oren van het Zuiden in cruciale raadsvergaderingen, bij rechtszittingen, aan de zijlijn van sportevenementen en in de frontlinie van het laatste nieuws.

Terwijl onze regio wordt geconfronteerd met onbekende wateren in de nasleep van een wereldwijde pandemie, blijft Otago Daily Times u lokale verhalen brengen die ertoe doen.

We hebben lokale journalisten en fotografen in dienst om uw verhalen te vertellen, terwijl andere verkooppunten de lokale berichtgeving verminderen ten gunste van verhalen die vanuit Auckland, Wellington en Christchurch worden verteld.

U kunt ons helpen om u lokaal nieuws te brengen waarop u kunt vertrouwen door donateur te worden.